Mooooora, vi är på väg

Heej,

Ja som ni säkert förstår av rubriken så ska vi denna helgen till Mora och tävla. Himla kul ska det bli! Första utetävlingen och allt. Golden får ju ännu lite mer energi när han är ute så förhoppningsvis så blir de här suuuper! Weehoooo


Kram:*

/Hanna

Goldens tisdags pass

Heej,
 
Såå, här kommer andra delan från gårdagens träningar som jag då valde att dela upp i två inlägg:)
 
Tänkte att Golden skulle få gå lite med graman då det ibland kan hjälpa honom lite när han blir småspänd och så blev det. Använder inte den särskilt ofta på honom men när jag gör det är det viktigt att han inte blir för kort i halsen utan tar ut nosen. Ibland får jag därför plocka upp huvudet lite på honom. 
 
Han var så himla duktig igår. Övade mycket på skänkelvikningarna då det är lättare att smacka på honom lite med spöt när man får hjälp av gramanen. Han har blivit mycket bättre med spöt. I början, när han kom till oss kunde jag knappt ha dressyr spöt i handen utan att han blev spänd. Ibland är det så med Irländska hästar, jag vet inte varför men dem kan vara lite spö skygga. Nu kan jag iaf rida med det utan probelm men han kan som sgat bli lite svagt spänd om man petar det lite på honom. 
 
Men iaf så övade jag då skänkelviknigarna med spöt i handen då han inte blir spänd på samma sätt när jag har gramanen och shit vad fin han blev. Flöt på och trampade på med både bakbenen och frambenen. Himla duktig. I galoppen jobbade vi mycket med den förvända galoppen och de enkla bytena. Gjorde sperpentin bågar i båda varven och han gjorde det enkelt trots att jag la upp ribban och gjorde fler bågar än vi brukar.
 
Tränade de enkla bytena på kort diagonal och det gick väldigt bra faktiskt. Han blir bara bättre och bättre. Ju mer han orkar korta sig och gå i ordentlig tre takt där desto bättre gör han av och igång sättningarna.  


Det här är en gammal bild men jag kände att jag gillade den hahah

Kram:*

/Hanna

Mina änglar!

Heej,
 
Upplägget för denna veckan är lite speciellt då vi i helgen ska till Mora och tävla. Riktigt roligt ska det bli! Men iaf så besämde jag mig idag för att häsatarna skulle få varsitt trimmpass i ridhuset. Imorrn är det hoppning och jag planerar att inte hoppa några hus utan hålla ribban lite lägre. 
 
Dem var rikigt fina idag båda häsarna. Trimmade Dina på flippanbettet och hon tycker verklgen om det. Tuggar på det så att det skummar om munnen haha. Hon slappnar av så himla fint med det på också, väntar. Jobbade därför mycket med slutorna idag. Det är nog både min och Dinas favorit då hon har himla lätt för det och dessutom är bra på det. I skritten jobbade vi i sluta på en lite mindre volt. Tanken är då att hon ska korsa bakbenen men fortfarande flytta framdelen och bakbenen runt på en volt. Framdelen vänder. Lite trixigt om du frågar mig. Hon kom igenom båda sidorna, framförallt höger. Satt fortfarnade fast lite i vänster.
 
Fortsatte på ungefär samma sätt i traven men nu på lite större volt och använde mig dessutom av en 8. Jobbade sidorna lika mycket trots att hon var lite stelare i vänster. Jag tror dock att det kan vara bra så att man inte hamnar i någon dragkamp. 
 
I galoppen var hon verkligen helt fantastisk! Galopperade ordentligt men samlat och väntade på mig. Jobbade därför även här lite med slutorna och oj vad det kändes bra. Min lila pärla. Därefter travde av i lite lägre form och hon frustade ordentligt. Tror att detta passaet var riktigt bra för henne! 
Väljer att dela upp dagens träningar i två inlägg så att det inte blir för mycekt att läsa på en gång och eftersom att det är mycket med träningar, hästarna och skolan just nu (framförallt med skolan) är jag så himla trött och försöker gå och lägga mig tidigt. Så godnatt alla fina!
 
Kram:*
 
/Hanna