En stor mugg mocka latte och så säger vi hejdå till gramanen

Heej,
 
Kom igår hem och fick sätta mig och plugga. Massor. Riktigt tråkigt men jag lärde mig iaf något nytt om muskler. Jo det är såhär: i musklerna finns det muskelceller som även kallas muskelfibrer. Muskelfibrerna består av tusentals muskelfibriller som består av tunna proteintrådar. Dessa utgör styrkan och rörelsen i våra muskler. Det är alltså därför man behöver äta proteiner efter det att man tränar (jag tror även att det är dessa som byts ned)
 
Åkte lite senare ut till stallet. Mamma tränade Golden lite då klockan belv en del och hon tyckte att han var jättefin. De tvar ju ett tag sedan det att hon trimmade dressyr sist och hon tykcte att det var skillnad. Han är mer stadig i formen nu och drar sig inte ur om det inte är något som är nytt och lite knepigt. 
 
Tränade Dina för Rebecca och wow. Började med gramanen och jobbade lite gran sedan tyckte Rebecca att vi kunde prova utan gramanen. Jag kan bara säga att jag satt där uppe och log som ett fån. Det är ju ett så himla stort steg att ta bort den och även om vi båda fick kämpa för det, för det gjorde vi verklgien så var det så himla himla kul. Det var lite stretigt i mellan åt och sedan släppte hon efter lite, stretade lite osv.. Det är ju så himla lätt att höja handen när hästen höjer huvudet så jag fick verkligen vara på mig själv med att sänka den på en gång. 
 
Jobbade mycket med att flytta henne i sidled då hon kommer igenom kroppen på det sättet. Det roligtste med allt detta är att jag började på precis samma sätt med min galma ponny Garlic. Blod (då jag alltid fick blåsor på fingrarna) svett (vi kämpade båda två) tårar (ibland gick det åt helvete) MEN vi slutade aldrig kämpa och tillslut hamnade vi på dressyrbanorna med godkända resultat i Lc. 
 
En gald Hanna och supernöjd Dina. Elsa som var i stallet går var också jättenöjd efter gårdagens terrängträning med hennes ponny Iona och såklart hade vi likadana strumpor på oss. Utnämda som tur strumpor hahaha


Kram;*

/Hanna 

Kommentera här: